Adamićeva 24/II, Rijeka

+385 (51) 332 358

Nazovite nas

+385 (51) 332 358

Radno vrijeme

Mon-Sat: 9:00 A.M - 5:00 PM Sun: Closed

Naručite se

Your perfect smile is a click away!

Oralna kirurgija s implantologijom

Prirodni zub je uvijek bolje spasiti ako je to moguće. Ipak, ponekad je vađenje zuba neophodno, a suvremenim pristupom i bezbolno. Neke od indikacija su: veliki upalni procesi u kosti oko korijena zuba, ciste, uznapredovane bolesti parodonta, ortodontski razlozi, frakture korijena i zubi, teško nicanje umnjaka.
Implantologija je dio dentalne medicine koja se temelji na principu osteointegracije, odnosno direktnog pripoja kosti na površinu implantata. Ovim procesom koji u prosjeku traje od 3-6 mjeseci postiže se vrlo čvrsta i stabilna pozicija implantata koji onada može “nositi”fiksni ili mobilni protetski nadomjestak.
Zubni implantati mogu biti efektivna metoda da se nadomjesti jedan ili više zuba. Svaki implantat sadrži titanski usadak koji se ugrađuje u čeljust, a na koji se potom nadogradi zub. Implantati mogu podržavati most, zamijeniti parcijalnu protezu ili fiksirati totalnu protezu.
Prije operacije potrebno je napraviti dodatne dijagnostičke metode kao što su panoramsko snimanje gornje i donje čeljusti, CT ili najnovija metoda CBCT, radi procijene preostale količine kosti.
Standardni postupak se radi u lokalnoj anesteziji i traje oko pola sata. Nakon operacije očekivano može doći do manjeg oticanja. Važno je mirovanje barem jedan dan. U pravilu se može odmah normalno funkcionirati.Savjetuje se uzimanje analgetika po potrebi i hladni oblozi.
Kod rizičnih skupina kao i kod opsežnih operacija preporuča se i primjena antibiotika. Najnovija istraživanja govore da je stopa neuspjeha kod implantata tijekom petogodišnjeg razdoblja između 3-5%, dok za prirodne zube kao nosače mosta ona iznosi oko 15 %.

Rezultati kojima možete vjerovati.

Uvjerite se sami
Prije zahvata
Prije zahvata
Usađivanje implanta
Usađeni implant
Usađeni implant

Što naši klijenti misle o nama

Osmijesi na koje se ponosimo!