Adamićeva 24/II, Rijeka

+385 (51) 332 358

Nazovite nas

+385 (51) 332 358

Radno vrijeme

Mon-Sat: 9:00 A.M - 5:00 PM Sun: Closed

Naručite se

Your perfect smile is a click away!

Pedodoncija – dječja stomatologija

Karijes mliječnog zuba
Karijes mliječnog zuba

Prvu posjetu doktoru dentalne medicine potrebno je obaviti s 2 godine gdje se bez zastrašivanja djeteta i uz minimalnu manipulaciju u ustima obavlja prvi pregled. Potrebno je znati da je karijes bočice specifična bolest mliječnih zuba koja zahvaća djecu vrlo rano pa je potrebna rana intervencija.
U ordinaciji dr. Marčan posebna se briga posvećuje malim pacijentima s kojima se uspostavlja ugodna komunikacija i nastoji pridobiti njihovo povjerenje i suradnja pri provođenju oralne preventive.
Kod djece je bitno početi sa pranjem mliječnih zuba čim oni niknu. U početku je to uz pomoć sterilne gaze a kasnije pranje sa dječjom četkicom i pastom.

Svi mliječni zubi niknu do 3. godine s toga je vrlo važno rano otkrivanje karijesnih lezija i njihova prevencija.Roditelji imaju važnu ulogu u pranju djetetovih zuba do 5. godine a do 9. godine kontroliraju kako su oprali. Tek nakon toga su djeca spremna samostalno oprati zube.
Naša ordinacija preporuča redovite kontrolne preglede svaka 3-4 mjeseca na kojima se radi i fluoridacija zubi u svrhu prevencije nastanka karijesa.

Rezultati kojima možete vjerovati.

Uvjerite se sami
Before ImageAfter Image

Što naši klijenti misle o nama

Osmijesi na koje se ponosimo!