Adamićeva 24/II, Rijeka

+385 (51) 332 358

Nazovite nas

+385 (51) 332 358

Radno vrijeme

Mon-Sat: 9:00 A.M - 5:00 PM Sun: Closed

Naručite se

Your perfect smile is a click away!

DENTALNI DIODNI LASER – BIOLASER EPIC X

Dentalni diodni laser često se još zove laser mekog tkiva, jer je idealan za zahvate rezanja ili oblikovanja oralnog mekog tkiva. Kao klinički instrument diodni laser omogućava široki spektar tretmana jer je sposoban izvesti precizna rezanja gingive i drugog mekog tkiva, istovremeno zaustavlja krvarenje na mjestu rada i ubrzava vrijeme zacijeljivanja.

Epic X spada u grupaciju diodnih lasera. Tri osnovne indikacije koje obavlja su mukogingivalna kirurgija, bez krvi, bez potrebe za šivenjem, bez nekroze stanica.

Epic X laser ima široku primjenu u kirurgiji mekih tkiva (gingive) – gingivoplastika, prikazivanje zuba, frenulektomija, gingivni đepovi i sl.

Estetetska stomatologija-izbjeljivanje.

Terapija boli- herpes, afte, postekstrakcijska bol, bol temporomandibularnog zgloba, bolovi žvačnih mišića, bol nakon postave implantata, bol nakon postave fiksnog aparata

Slijedi nekoliko područja primjene:

U endodonciji se koriste posebno tanki i savitljivi nastavci koji ulaze čak i u zakrivljene kanale, i rade sterilizaciju laserskom zrakom, mnogo efikasnije nego konvencioanlnim kemijskim sredstvima. Usporedbe radi, natrij hipoklorit difundira u dentinske tubule do 0.2-0.3mm, a laserska zraka prodire do 1mm, tako da obuhvaća mnogo veću površinu. Također djeluje i periapikalno, pa smanjuje eventualne upalne procese. Kod gnojnih upalnih procesa daje izvanredne rezultate.

Gingivni džepovi do 6mm mogu se tretirati laserom po protokolu, zatvorenim pristupom. Laser radi ablaciju inflamiranog mekog zida unutar džepa, praktično se sastruže jedan sloj tkiva i ujedno se sterilizira. Efekt koji nastaje nakon primjene lasera je stvaranje novog vezivnog pripoja i smanjenje džepa. Također se koristi i kod periimplantitisa, uz određeni protokol.

Osetljivi zubni vratovi uslijed povlačenja gingiva su još jedno polje gde laser iskazuje svoju djelotvornost, tako što zatvara eksponirane dentinske kanaliće, i automatski smanjuje bolnu osjetljivost. A ima namijenu i kod liječenja i ubrzavanja procesa zacijeljivanja afti i herpesa!

Primjenjuje se u protetici nakon brušenja zuba, umjesto konca za retrakciju gingive, laserom se napravi privremeni suklus odnosno obradi se gingiva za uzimanje preciznog otiska.

Biolase Epic X laser ima svoju upotrebu i u takozvanoj estetskoj stomatologiji. Ono što je sada aktualno je lasersko izbjeljivanje zuba, radi se jednoposjetno u 15 min, uz specijalni nastavak za izbeljivanje koji ide uz uređaj!

Terapija boli kao što su trigeminalna neuralgija, parestezija, TM poremaćaji, cijeljenje rana,upale i edemi vrlo se dobro liječe diodnim laserom. Kod loše funkcionalne analize i neadekvatnih protetskih nadomjestaka, često se javljaju bolovi u području žvačnih mišića i zgloba te se pristupa terapiji boli s 4.0 W kroz 10 minuta kontinuiranog tretmana (CW) pri čemu treba paziti na dovoljnu udaljenost od kože, za svijetlije tipove kože na udaljenosti od 1cm – 3 cm za tamniju kožu,zbog povećane apsorpcije laserskog svjetla i većeg broja melanina kod tamnije kože.Tretman se izvodi 2-4 puta tjedno tijekom 3 tjedna gdje se u 6 do 12 tretmana tretira bolno područje ovisno o pacijentovom stanju i poboljšanju.Kod svakog tretmana obavezna je zaštita očiju s posebnim naočalima kako za medicinsko osoblje tako i za pacijenta.

Karakteristike

Ovaj uređaj ima 10W, i radi na superiornoj valnoj duzini od 940nm koja mu omogućuje bolje rezanje mekog tkiva, s manjom snagom i toplinom te istovremenom sterilizacijom. Takva valna dužina ima najbržu absorpciju hemoglobina, melanina i oxihemoglobina unutar tretiranog tkiva te je smanjen rizik za termalna oštećenja.

Tehničke specifikacije
Valna dužina: 940 nm
Maks. Izlaz snage: 25 V (CV) / 150 V (puls)
Trajanje pulsa: 0,01 ms – 100 ms
Interval pulsa: 0,25 ms – 100 ms
Učestalost ponavljanja impulsa do 20kHz
Dimenzije: 18.4cm x 11.4cm x 16.5cm
Težina: 4kg