Adamićeva 24/II, Rijeka

+385 (51) 332 358

Nazovite nas

+385 (51) 332 358

Radno vrijeme

Mon-Sat: 9:00 A.M - 5:00 PM Sun: Closed

Naručite se

Your perfect smile is a click away!

NOVI FLUORIDNI PREMAZ GC MI VARNISH

Mnogi pacijenti pate od preosjetljivosti. Za to postoji toliko okidača, koliko je i prednosti proizvoda koji se može koristiti ne samo proizvoda koji se može koristiti ne samo kao opcionalna terapija fluoridom za suzbijanje karijesa, već i kao učinkovita terapija za preosjetljivost: fluoridni premaz.

Fluoridni premaz GC MI Varnish

Pomaže kod preosjetljivosti zuba uzrokovane erozijom ili recesijom, ili nakon profesionalnog čišćenja ili izbjeljivanja zubi. MI Varnish je 5%-tni fluoridni premaz, sa sadržajem od 22.600 ppm natrij fluorida. Također sadrži RECALDENTTM, CPP-ACP spoj (kazein fosfopeptid – amorfni kalcij fosfat). Ovaj sastojak poznat je po vezivanju za biofilm, matricu i pelikulu, kao i za taloženje iona kalcija i fosfata u kiselom okruženju. Ti ioni zatim mogu doprijeti  u poroznu zubnu caklinu. To smanjuje demineralizaciju zubi uzrokovanu napadima kiseline te potiče remineralizaciju. MI Varnish ne zahtijeva profilaksnu terapiju prije uporabe. Brz je, jednostavan i higijensji za nanošenje te nudi vrlo dobru adheziju, čak i na vlažnim površinama. Stvrdnjava se u dodiru s vodom ili slinom. Nije ljepljiv kada se nanosi, no ima glatku, kremastu teksturu. Kada se nanese na zub, neutralna boja premaza, s prirodnom translucencijom, se ne mijenja te je debljina sloja opisana kao ugodna, čak i nakon nekoliko nanošenja. Druga prednost je visoko početno otpuštanje iona, u usporedbi s drugim proizvodima.

Indikacije i kontraindikacije

MI Varnish je namijenjen liječenju preosjetljivosti do koje dolazi od izloženog dentina. Ne smije se koristiti kod pacijenata s ulceroznim gingivitisom ili stomatitisom. Daljnja kontraindikacija je alergija na mliječne proteine, uslijed kazeina, koji je sastojak premaza.

Nanošenje

Prije nanošenja premaza očiste se zubne površine na koje će se nanositi. Zatim se zubi osuše pomoću vaterola i sasljke. Nanese se jedan vrlo tanki sloj premaza mekim jednokratnim kistom, izbjegavajući gingivni rub i interdentalne prostore. Kada su premazane sve površine, pacijentu se dozvoli pažljivo ispiranje usta. Na kraju se pacijenta uputi da 4 sata izbjegava ljepljivu hranu, alkohol i oralnu higijenu.

 

Časopis Smile, broj 19