Adamićeva 24/II, Rijeka

+385 (51) 332 358

Nazovite nas

+385 (51) 332 358

Radno vrijeme

Mon-Sat: 9:00 A.M - 5:00 PM Sun: Closed

Naručite se

Your perfect smile is a click away!

SAMO ČETKANJE ZUBA NIJE DOVOLJNO

Četkice za zube dizajnirane su za čišćenje vidljivih površina zuba u ustima. Zvuči kao da bi trebalo biti dovoljno, ali priči tu nije kraj. Bolesti desni obično počinju između zuba na mjestima gdje se četkicom i zubnim koncem ne može doprijeti. I ne samo to, dok mnogi misle da zube četkaju temeljito, većina to ipak radi samo površinski i netemeljito. Tijekom četkanja zuba razvili smo rutinu u kojojčesto propuštamo uvijek ista mjesta. Činjenica je da se četkanjem ukloni u prosjeku 43% plaka, te samo četkanje traje svega nekoliko sekundi. To za sobom ostavlja 57% plaka koji može uzrokovati karijes i bolesti desni. Tu treba također računati i na plak koji ostaje između zuba kojeg je nemoguće ukloniti četkanjem.

Pravilno čišćenje zubi

Srećom, postoji jednostavnije i učinkovitije rješenje za taj problem. Većina će pomisliti da se to odnosi na čišćenje zuba zubnim koncem, što i je djelomično točno. Zašto? Zubni konac teško je koristiti, a i većina ljudi ga ne koristi. Isto tako, ukoliko se konac ne koristi svakodnevno i uz pravilnu tehniku, tada nije učinkovit. No, uporaba oralnog tuša može ukloniti plak sa teško dostupnih mjesta koje propustimo dok četkamo zube i čistimo zubnim koncem. Različite studije dokazale su da je svakodnevna uporaba oralnog tuša uz četkanje zuba čak i do 93% učinkovitija u poboljšanju zdravlja desni od samog četkanja i korištenja zubnog konca. Bez obzira na to koristi li se klasična ili električna četkica za zube, pri tome dodavajući oralni tuš kao dodatak čišćenju, rezultira značajnijem smanjenju krvarenja desni, gingivitisa i plaka, što su jedni od znakova bolesti desni i loše oralne higijene.

Liječenje gingivitisa pomoću oralnog tuša

Gingivitis je uzrokovan nakupljanjem plaka i bakterija koje se skrivaju između zubi i oko njih, što rezultira crvenim i otečenim desnima, te njihovim krvarenjem. Ukoliko se gingivitis ne liječi, može napredovati do parodontitisa, ozbiljnije razine bolesti desni. Ukoliko primjetite ove simptome gingivitisa od iznimne je važnosti poboljšati svakodnevnu oralnu higijenu. Da bi spriječili upalu desni, morate ukloniti plak sa zubi koji otpušta toksine i time uzrokuje upalu. To možete učiniti svakodnevnim četkanjem, korištenjem zubnog konca i vodica za ispiranje usta, te dodavanjem oralnog tuša u svakodnevnu redovitu rutinu oralne njege. Ukoliko vidite da se simptomi gingivitisa ne poboljšavaju nakon kućnog liječenja, obratite se svome doktoru dentalne medicine.