Adamićeva 24/II, Rijeka

+385 (51) 332 358

Nazovite nas

+385 (51) 332 358

Radno vrijeme

Mon-Sat: 9:00 A.M - 5:00 PM Sun: Closed

Naručite se

Your perfect smile is a click away!

FILERI U ORDINACIJI DENTALNE MEDICINE

Hijaluronski fileri u ordinaciji dentalne medicine

Injekcije filera u kožu lica postaju sve popularniji i traženiji tretman.  U svakodnevnoj praksi najpopularniji filer je hijaluronska kiselina koja je sastavni dio ljudske kože. Ona je prirodna molekula odgovorna za volumen i oblik kože te kao takva ne izaziva imunološki odgovor organizma. Osim toga ona se u slučaju neadekvatne primjene nakon nekog vremena, između 6 do12 mjeseci, razgradi, tako da nema trajnih posljedica za pacijenta.

Fileri imaju za cilj nadoknaditi gubitak potkožnog masnog tkiva i ispuniti nastale defekte kože tijekom starenja kože. Njihovom aplikacijom može se nadoknaditi manjak volumena odnosno tonus kože te popuniti bore.

Hijaluronski fileri mogu se koristiti na svim dijelovima lica tako su osim za popunjavanje bora našli svoju primjenu i u popunjavanju usnica.

Prije samog tretmana bitno je očistiti lice kako bi površina u koju igla prodire bila čista. Terapeut će ubodno mjesto dodatno premazati dezinficijensom. Prije početka injiciranja punjenja područje se namaže anestetskom kremom, a u toku zahvata dodatno se anestezira ledom. Sam zahvat traje 30-tak minuta. Eventualne nuspojave kod osjetljivih koža kao što su crvenilo, otok i modrice nestaju za nekoliko dana, no mogu se sakriti i korektorom te ne sprječavaju uobičajene aktivnosti.

Rezultati tretmana filerima, ako su pravilno indicirani i izvedeni, su impresivn. Bez obzira na to, od velike je važnosti imati realnu sliku o izgledu svoje kože i ne očekivati da filerima možete odnijeti 15 godina sa svog lica. Zbog relativno visoke cijene ampula hijaluronske kiseline sa svojim terapeutom razjasnite vaša očekivanja, koliko ampula sredstva biste voljeli koristiti te što s njima možete dobiti.

 

Dermalni fileri namijenjeni su i ženama i muškarcima, premda su područja tretmana kod muškaraca nešto drukčija. Osim što hiijaluronski fileri ne ugrožavaju prirodnost lica i mimike, dodavanje hijalurona našoj koži godi. Sa starenjem koža počinje gubiti hijaluronsku kiselinu, kolagen, potkožnu masnoću i elastičnost. Kao posljedica toga, a uslijed gravitacijske sile i konstantne upotrebe mišića, stvaraju se bore, lice gubi na volumenu i umorna koža se objesi i klone.

Nazolabijalne brazde su područje koje se u estetskoj medicini najčešće korigira hijaluronskom kiselinom. Kod mlađih osoba, kod kojih bore još nisu toliko izražene, koriste se fileri manje koncentracije, a kasnije se koriste fileri visoke koncentracije koji popunjavaju defekte koji su obično dosta izraženi, dominiraju licem i daju mu ozbiljan i tužan izgled. Nakon aplikacije rezultati su odmah vidljivi.

Za efektnu korekciju bora na licu kod velikog broja pacijenata nije nužan invazivni estetski zahvat, već se izvrsni rezultati mogu postići i nekirurškim metodama.

Dermalni filleri se najčešće primjenjuju za privremeno smanjivanje bora:

1.-oko usana, odnosno dubokih bora između nosa i usana

2.-za horizontalne bore na čelu

3.-kod vertikalnih bora na čelu, odnosno između obrva

4.-za oblikovanje usnica tj. povećanje volumena usana i postizanje punoće usana uz prirodni izgled

5.-za uklanjanje podočnjaka

6.-za dodavanje volumena i svježine  koži lica i obraza.

Na taj način se vraća punoća i mladenački sjaj.

Kod nas u ordinaciji radimo korekcije bora oko usana, povećanje usana te manje korekcije bora na licu u sklopu dentalnog make overa.