Adamićeva 24/II, Rijeka

+385 (51) 332 358

Nazovite nas

+385 (51) 332 358

Radno vrijeme

Mon-Sat: 9:00 A.M - 5:00 PM Sun: Closed

Naručite se

Your perfect smile is a click away!

URADI DANAS ZA ZDRAVIJE SUTRA

Sasvim male promjene u načinu života sačuvat će vam zdravlje u godinama koje su pred vama. Brinite se za sebe danas da biste bili zdravi sutra. Poboljšanje zdravlja ne uključuje drastične promjene. Donosimo vam deset  vrlo jednostavnih, ali opet vrlo učinkovitih načina uz pomoć kojih ćete se uspješno pobrinuti za dobro zdravlje i dug život.

Hodajte dok govorite

Kada idući put budete razgovarali mobitelom, usporedno hodajte. Čak i ako ste u malom prostoru, jednostavno ustanite i hodajte. Možete raditi i čučnjeve. Bitno je samo da se krećete.

Čitajte

Ovog puta ne savjetujemo čitanje knjiga, nego deklaracija na namirnicama. Prije nego kupite bilo što, dobro proučite sastojke. Nastojte kupovati što prirodnije namirnice jer ćete pomoći svom zdravlju.

Štedite za sutra

Kada kažemo štedte, mislimo na hranu. Umjesto da danas pojedete cijelo pečeno pile ili nešto drugo, pola ostavite za sutra i prekosutra. Kutiju keksa rastegnite na tjedan dana. Dakle, nemojte pretjerivati, nego malo štedite na hrani.

Upoznajte životinju

Ne sugeriramo vam da uzgajate kokoši u stanu, ali bilo bi dobro da poznajete porijeklo životinja koje vam dolaze na stol i završavaju vam u želucu. Umjesto u trgovačkim centrima, meso radije kupujte od proizvođaća organske hrane. Vaše zdravlje će vam biti zahvalno.

Sjednite malo

Kad god jedete, sjednite za stol. U suprotnom ćete jesti lošiju hranu i količinski ćete više jesti – dokazano! I nemojte gledati TV dok jedete. Jednostavno se koncentrirajte na svoj obrok, žvakanje i gutanje.

Uzmite sebi 10 minuta

Čak i ako ste u neopisivoj gužvi, svakog dana možete odvojiti barem 10 minuta za tjelovježbu. Što će to biti? Odaberite sami…

Ugasite televizor

Previše ljudi troši slobodno vrijeme na gledanje tv, a to nije nimalo zdravo. Umjesto toga šećite, igrajte se s djecom, pospremite sobu… Radite bilo što, samo nemojte ležati ili sjediti ispred tv.

Družite se s obitelji

Dobo je da zdrave navike stvarate i kod članova svoje obitelji. Uvedite naviku, primjerice, šetnje nakon večere ili laganog trčanja vikendom. To će biti dobro i za vas i za njih.

Parkirajte automobil

Najbolje bi bilo da parkirate automobil u garaži te da na posao idete pješice ili biciklom. Ako već dio puta morate prijeći autom, parkirajte se negdje pa dalje idite pješice.

Naspavajte se

Ljudskom tijelu san je neophodan i to onaj kvalitetni san između 22 sata navečer i 8 sati ujutro. Nastojte otići u krevet najkasnije do 23 sata. Vaše zdravlje će vam biti zahvalno.

 

Časopis smile