Adamićeva 24/II, Rijeka

+385 (51) 332 358

Nazovite nas

+385 (51) 332 358

Radno vrijeme

Mon-Sat: 9:00 A.M - 5:00 PM Sun: Closed

Naručite se

Your perfect smile is a click away!

ZDRAV I LIJEP OSMIJEH OD PRVOG DANA

Konačno je došao dugoočekivani trenutak – stigla je beba! Napokon ju možemo držati u svom naručju, grliti i ljubiti. Malo dijete treba puno kontakta, a najbolji i potpuno prirodni načini za smirivanje bebe su dojenje, držanje u naručju ili maženje. Kako bi utješili svoje malo zlato, roditelji se često odluče posegnuti i za dodatnom pomoći kao što je duda. Kod novorođenčadi, duda je jedan od načina prilagodbe prirodnog nagona za sisanjem. Uobičajena duda zbog svojeg oblika može uzrokovati nepravilnosti u razvoju čeljusti, poteškoće u disanju i gutanju, pa je od velike pomoći da oblik dude bude biofunkcionalan, da u potpunosti prati i podupire prirodan razvoj djeteta. Upravo iz tog razloga CURAPROX Baby duda razvijena je u suradnji s ortodontom dr.Herbertom Pickom, koja zbog svoje biofunkcionalnosti djeluje u potpunom skladu s prirodnim razvojem djetetove usne šupljine, od čeljusti i zuba do funkcije disanja. Dok standardne dude u dječjim ustima stvaraju vakuum i pritisak na nepce, CURAPROX Baby duda pritišće čeljust i uzrokuje njezino širenje. Zbog toga se smanjuje mogućnost za razvoj nepravilnosti kao što su križni i otvoreni zagriz. CURAPROX Baby duda ne sadrži toksine i štetne tvari kao što su bisfenol, ftalate ili azoboje, a dostupna je u tri veličine 0-7 mjeseci, 7-18 mjeseci i 18-36 mjeseci i tri boje:narančasta, roza i plava.

Prije nego nikne prvi zubić

Prvi mjeseci djetetova života nisu bitni samo zbog razvoja i rasta zubi. To su i važni trenuci djetetovog osobnog razvoja, kad su češće i intenzivnije nego inače aktivirana različita osjetila. Što je više različitih podražaja – sisanje, gutanje, griženje – bolji je razvoj čeljusti i zuba. Prilikom nicanja zuba najprije se na desnima pojavljuje oteklina. Sluznica je na mjestu nicanja zuba natečena, napeta i bolna. Dijete jako slini, grize, ne želi jesti, nemirno je, osjetljivo i plačljivo. Kako bi ublažili bol i neugodu nicanja prvih zubića roditelji mogu djetetu ponuditi ohlađen prsten za žvakanje. Pravilno izabran prsten za žvakanje mora biti od kvalitetnog materijala i jednostavan za čišćenje. CURAPROX CURAbaby prsten kombinacija je masirajuće četkice za zube, prstena za žvakanje i zvečke. Već od drugog mjeseca života potiče djetetovu znatiželju. optički, akustički i oralno. Površina prstena je nejednaka, sastavljena od tvrdih i mekanih dijelova, što omogućuje djetetu da, igrajući se, otkrije dio koji zadovoljava njegove trenutačne potrebe. Na prstenu se nalazi i prva zubna četkica koja dijete priprema za čišćenje zuba.

Rast i čišćenje zubića

Svako razdoblje u djetetovom razvoju ima svoje posebnosti, zato je i za njegu usta potrebno prilagođavati sredstva i pristup oralnoj higijeni. Prvi mliječni zubi pojavljuju se između 4. i 11. mjeseca života i dijete do navršene 3. godine u svojim ustima ih ima ukupno 20. O dječjim zubima moramo posebno brinuti jer su zbog tanke cakline osjetljiviji i skloniji nastanku karijesa. Kad izraste prvi zubić, vrijeme je i za prvu ravu zubnu četkicu. Prilikom izbora četkice, potrebno je posebnu pozornost posvetiti vlaknima koja moraju biti mekana kako bi djetetov prvi kontakt sa zubnom četkicom bio ugodan. CURAPROX CURAkid CK 4260 četkica savršen je izbor za nježno četkanje prvih mliječnih zubića jer na svojoj maloj glavi ima 4260 iznimno tankih CUREN vlakna. Anatomski oblikovana drška i glava CURAkid četkice napravljene su od neklizajućeg gumiranog materijala, ne oštećuju nježnu dječju sluznicu usta i omogućuju prektično pričvrćivanje četkice na ogledalo u kupaonici i higijensku pohranu. Svojim oblikom i materijalom, drška četkice odgovara dječjoj, ali i roditeljskoj ruci te je dostupna u raznim bojama, za djevojčice i dječake.

Iako se za vrijeme rasta i razvoja usta konstantno mijenjaju, temeljna načela higijene ostaju uvijek ista: očistiti sve zubne površine svakog zuba. S odrastanjem se mijenja način čišćenja, pa je tako oko šeste godine, kada izrastaju prvi trajni zubi potrebno prilagoditi i sredstva, tj. četkicu. CURAPROX CS smart četkica na svojoj maloj glavi ima čak 7600 ultra tankih CUREN vlakana. Osmerokutna drška omogućuje četkanje pod preporučenim kutom od 45 stupnjeva za besprijekorno čišćenje ruba između zuba i desni. Četkica CS smart nježna je i učinkovita i omogućuje temeljito čišćenje teško dostupnih mjesta, primjerice zadnjih kutnjaka. Prikladna je za korištenje od navršene 5, pa sve do 99 godine.

 

Časopis Smile