Adamićeva 24/II, Rijeka

+385 (51) 332 358

Nazovite nas

+385 (51) 332 358

Radno vrijeme

Mon-Sat: 9:00 A.M - 5:00 PM Sun: Closed

Naručite se

Your perfect smile is a click away!

SIGURNA POTPORA BEZ NEŽELJENIH POSLJEDICA

Za održavanje zdravih zuba  i desni najvažnije je učinkovito i temeljito uklanjanje zubnih naslaga. Pri tome potrebno je redovito i pravilno upotrebljavati kvalitetne proizvode – zubnu i međuzubnu četkicu. No ponekad niti s njihovom upotrebom ne možete osigurati uklanjanje mekanih zubnih naslaga kako biste spriječili razvoj upale desni i daljnjih bolesti desni.

Među najčešće čimbenike koji pogoršavaju stanje potpornoga tkiva spadaju: pušenje, stres, hormonske promjene, šećerna bolest, a pomalo i nasljedni čimbenik. U takvim slučajevima za kontrolu zubnih naslaga potrebno je upotrijebiti kemijska sredstva koja dolaze u obliku tekućina za ispiranje usta, pasti za zube i gela. Pritom je važno da su proizvodi sigurni i učinkoviti.

Proizvodi iz CURASEPT ADS linije s klorheksidinom imaju antibakterijsku učinkovitost što dokazano pomaže u kontroli plaka, ali imaju negativnu posljedicu time što uzrokuju obojenje zuba. KOd CURASEPT ADS proizvoda mogućnost pojave obojenja zubi je minimalna zahvaljujući patentiranoj formuli ADS (Anti – Discoloration System). Tekućine za ispiranje usta CURASEPT ADS ne sadrže alkohol te stoga ne isušuju sluznicu usta te je mogućnost promjene okusa minimalna. Tekućine su dostupne u tri različite koncentracije:

– CURASEPT ADS 205 – s 0,05% klorheksidin diglukonata. Idealna tekućina za ispiranje usne šupljine kao nadopuna otežane oralne higijene kod osoba s ortodontskim i protetskim zahvatima.

– CURASEPT ADS 212 – s 0,12% klorheksidin diglukonata. Primjerena tekućina za produženu upotrebu (do 21 dan).

-CURASEPT ADS 220 – s 0,2% klorheksidin diglukonata. Upotrebljava se za kratkotrajnu i intenzivnu uporabu prije i poslije većih dentalnih zahvata.

Paste za zube i gel iz linje CURASEPT ADS ne sadrže pjenilo NLS (natrij lauril sulfat), koji je sastavni dio većine drugih pasti na tržištu, a može uzrokovati pojavu afti, ali i poništiti učinak klorheksidina. U ponudi Curasept ADS linje nalaze se zubne paste u dvije različite koncentracije klorheksidina:

-CURASEPT ADS 705 – s 0,005% klorheksidin diglukonata i 0,05% natrij fluorida. Idealna pasta za svakodnevnu višemjesečnu uporabu.

-CURASEPT ADS 712 – s 0,12% klorheksidin diglukonata. Primjena za uporabu prije i poslije svake intervencije liječenja zuba te za zaštitu desni. Uporaba do dva mjeseca primjene.

Kao pomoćno sredstvo kod osoba s problemima parodontalnih bolesti dostupan je i parodontalni gel Curasept ADS 350 s 0,5% klorheksidin diglukonata. Idealan je za intenzivnu njegu ispod proteza, fiksnih protetskih nadomjestaka i implantata. Nanosi se na tretirano područje s kirurškom četkicom. CUraprox CPS međuzubnom četkicom ili prstom, a njegova uporaba ograničena je na sedmodnevnu primjenu.

Prilikom istovremene uporabe tekućina za ispiranje usne šupljine s klorheksidinom te zubnih pasti s natrij – lauril- sulfatom ili NLS – om, moramo obratiti posebnu pozornost. U takvoj kombinaciji NLS iz zubne paste koči antibakterijsko djelovanje klorheksidina iz tekućine. S obzirom na tu neželjenu posljedicu, Curasept ADS  zubne paste bez NLS – odlična su kombinacija s Curasept ADs tekućinama za usta, jer se nadopunjuju te djelujusinergijski.

Proizvodi iz linje CURASEPT ADS zbog svojih karakteristika i prednosti učinkovita su i sigurna kemijska zaštita pred nastankom zubnih naslaga.

 

Časopis Smile