Adamićeva 24/II, Rijeka

+385 (51) 332 358

Nazovite nas

+385 (51) 332 358

Radno vrijeme

Mon-Sat: 9:00 A.M - 5:00 PM Sun: Closed

Naručite se

Your perfect smile is a click away!

KRVARENJE DESNI

Glavni uzročnik upale desni su bakterije u mekim zubnim naslagama, koje se nakupljaju pri rubu desni i u međuzubnom prostoru, te se pretvaraju u plak. Do upale desni i propadanja gingivalnog tkiva dolazi zbog toksina koje izlučuju, kao i imunološkog odgovora organizma. Bez obzira kada ste uočili krvarenje desni, to je znak upozorenja, koji ukazuje na upalu desni (gingivitis). Zubne naslage moramo ukloniti, a pri tom je potrebno koristiti sredstva koja ne sadrže štetne sastojke.

ŠTO TREBATE ČINITI?

1.Bolja mehanička kontrola – za mehaničko uklanjanje zubnih naslaga potrebno je koristiti četkicu za zube s više tisuća vlakana, tanku i finu međuzubnu četkicu s dugim vlaknima ili konac za zube. Jedina četkica za zube za odrasle s više tisuća vlakana je Curaprox CS 5460 ultra soft s 5460 curen vlakana, promjera 0,1 mm, koja lako može dosegnuti prostore između zuba i desni te ih nježno očistiti, bez oštećenja zuba i desni. Pritom je potrebno četkicu držati poput olovke i nježnim pokretima, s minimalnim pritiskom četkati zube. Međutim, samo s četkicom ne možemo očistiti sve površine zuba, jer čak ni ova ultra tanka vlakna ne mogu očistiti cijeli međuzubni prostor i tada su potrebne međuzubne četkice. Curaprox CPS međuzubne četkice imaju tanku i čvrstu žičanu jezgru koja se neće slomiti prilikom upotrebe. Duga i ultra fina vlakna će ispuniti cijeli međuzubni prostor i efikasno ga očistiti bez oštećivanja desni. Curaprox CPS međuzubne četkice su posebno preporučljive za higijenu kod implantata, mostova i kod fiksnih ortodontskih aparata. Najčešće se upotrebljavaju međuzubne četkice iz Curaprox CPS prime linije koja su riješenje za gotovo 95% problema.

2.Bolja kemijska kontrola – uklanjanje zubnih naslaga korištenjem četkice za zube i međuzubne četkice je najbolji način za održavanje pravilne oralne higijene, s kojima se održava optimalna oralna higijena. Međutim, što napraviti nakon operativnih zahvata u usnoj šupljini, kod jakih upala desni ili za vrijeme raznih tretmana kada desni postaju osjetljive? Kao prva pomoć u takvim situacijama, stručni tim švicarske tvrtke Curaden International AG osmislio je Curasept ADS liniju proizvoda s klorheksidinom koji djeluje na bakterije plaka i spriječava njihovo stvaranje. Klorheksidin je spoj koji se već desetljećima koristi u dentalnoj medicini, posebno zbog svojeg učinkovitog djelovanja na bakterije plaka i zbog toga što zadržava svoje djelovanje u usnoj šupljini i do 7 sati nakon upotrebe. Uobičajene klorheksidinske otopine imaju i neke nuspojave(smeđa obojenja zubi i jezika, promjene osjeta okusa i isušivanje sluznice zbog alkohola). Zahvaljujući patentiranom sustavu protiv obojenja Anti-Discoloration-System, CURASEPT ADS spriječava nakupljanje zubnih naslaga, ne sadrži alkohol, ne izaziva iritacije sluznice usta i promjene u osjetu okusa. Curasept ADS proizvodi s klorheksidinom se mogu naći u obliku tekućina za ispiranje usta, pasti za zube i gela u različitim koncentracijama klorheksidina, ovisno o potrebama korisnika. Za potporu ortodontskim i protetskim tretmanima koriste se niske koncentracije (0,05% CHX ), dok za ispiranje prije i nakon operativnih zahvata više ( 0,2% CHX ). Kada se koriste proizvodi koji u sebi sadrže klorheksidin, jako je važno paziti i koje se paste za zube pritom koriste. Jedan od bitnih sastojaka većine zubnih pasti na tržištu je natrij lauril sulfat, pjenilo koje djeluje na molekulu klorheksidina i poništava njezino djelovanje. Curasept ADS linija zubnih pasti zato ne sadrži NLS i idealna je kombinacija s Curasept tekućinama za ispiranje usne šupljine.