Adamićeva 24/II, Rijeka

+385 (51) 332 358

Nazovite nas

+385 (51) 332 358

Radno vrijeme

Mon-Sat: 9:00 A.M - 5:00 PM Sun: Closed

Naručite se

Your perfect smile is a click away!

NOVA GENERACIJA ZUBNIH PASTI

 

Iako se zna da su četkica za zube i interdentalne četkice odgovarajuće veličine nakučinkovitija sredstva za sprečavanje bolesti zuba i mehaničku dezorganizaciju oralnog biofilma, u svijesti mnogih ipak su to još uvijek četkica za zube i zubna pasta. Preporučuje se korištenje zubne paste koja ni na koji način neće oštetiti tkivo usne šupljine i neće blokirati prirodne zaštitne procese u ustima. Među proizvodima robne marke Curaprox dugo nije bilo zubne paste jer su bili uvjerenja da je za učinkovitu brigu za zdravlje zubi sasvim dovoljna mehanička kontrola biofilma. Kada se pojavila ideja za razvoj zubne paste glavna misao vodilja bila je da pasta za zube mora biti učinkovita, atraumatska i prihvatljiva. Zubne paste Curaprox Enzycal ne sadrže ništa što bi moglo biti štetno za sluznicu usne šupljine i površinu zuba, a pritom potiču prirodnu zaštitnu funkciju sline. Ključni sastojak ove paste je laktoperoksidazni sustav s tri enzima koji se nalaze u slini. Prilikom razvoja zubnih pasta Curaprox Enzycal poštivali su se sljedeći uvjeti:

1. ZUBNA PASTA NE SMIJE BITI ŠTETNA- ove zubne paste ne sadrže NLS – natrij lauril sulfat ( sredstvo za pjenjenje) koje je prisutno u većini zubnih pasta. Zbog agresivnog djelovanja prisutno je i u sredstvima za čišćenje. NLS nadražuje sluznicu usne šupljine i može uzrokovati odumiranje sluznice usne šupljine a njegovo djelovanje može utjecati i na čestu pojavu afti. Zato je kod Curaprox Enzycal pasti smanjena mogućnost pojave afti. Također, ako se istovremeno koristi klorheksidinski preparat, neće se smanjiti učinkovitost klorheksidina.

2. ZUBNA PASTA TREBA JAČATI PRIRODNU ZAŠTITNU FUNKCIJU SLINE – u slini su već prirodno prisutni enzimi koji podupiru zaštitnu funkciju sline a aktivnost istih možemo dodatno poduprijeti enzimima koji su dodani ovoj pasti. Korištenje zubne paste ili tekućine za usta s dodanim enzimima ( amiloglukozidazoin) potiče aktivnost prirodnih enzima a može utjecati i na manju pojavnost karijesa. Osim enzima dodatnu zaštitu za zube predstavljaju i fluoridi. U ovim zubnim pastama dodan je natrijev fluorid. Ioni natrijevog fluorida mogu najjednostavnije i najbrže sudjelovati u procesu zaštite zubne cakline. Zbog različitih potreba korisnika ova pasta dostupna je u tri različite koncentracije fluorida:

– Curaprox Enzycal 1450 za intenzivniju potporu zaštiti od

karijesa

– Curaprox Enzycal 950- obiteljska pasta za uobičajenu potporu

zaštiti od karijesa

– Curaprox Enzycal Zero- bez fluorida i bez dodanih eteričnih

ulja. Ova zubna pasta primjerena je za korištenje i za

vrijeme homeopatskog liječenja.

 

3. ZUBNA PASTA TREBA BITI BLAGA- obično zubne paste imaju snažnu aromu koja daje osjećaj svježine u ustima nakon korištenja ali može utjecati i na percepciju okusa. Eterični dodaci i snažna aromatična sredstva mogu nadražiti sluznicu usne šupljine i uzrokovati promjene na njenoj površini. Zato Enzycal sadrži tek minimalnu količinu arome metvice i nikakva druga aromatična sredstva koja bi mogla štetiti sluznici. Blagi okus paste znak je i jamstvo za njezin prirodni sastav.

 

4. BEZ OPASNOSTI OD OŠTEĆENJA CAKLINE- zubne paste Curaprox Enzycal imaju niske vrijednosti RDA. Određena mjera abrazivnih komadića u pasti pomaže njezinoj učinkovitosti, no previše grubih komadića u pasti može oštetiti caklinu.

 

Ako imate problema s karijesom, preosjetljive zube, krvarenje desni ili se ne možete riješiti neugodnog daha preporučujemo još jednu inovaciju iz laboratorija Neve – PLIDENTA 15SEKUNDI. Ova specijalna pasta ima dvostruki mehanizam djelovanja protiv karijesa zahvaljujući jedinstvenoj formuli s probiotičkom bazom i ekstraktom hmelja znanstveno dokazano djeluje već nakon samo 15 sekundi, što ne postiže ni jedna obična zubna pasta. Probiotičke bakterije klinički dokazano uklanjaju najčešće uzročnike karijesa, bakterije Streptococcus mutans a hmelj dodatno sprječava njihovo prianjanje na površinu zuba te djeluje protuupalno. Sustav za izbjeljivanje u Plidenti 15sekundi, koji se temelji na sprječavanju transformacije početnog amorfnog kamenca u kristalnu naslagu vratit će brzo blještavi osmijeh na vaše lice. Ova pasta ne sadrži fluoride, konzervanse i natrijev lauril sulfat.

PLIDENTA PARODONT- krvarenje je jedan od prvih znakova bolesti zubnog mesa, koje ako se ne liječi, može dovesti do gubitka zuba. Zahvaljujući aktivnoj formulaciji i cjelovitom mehanizmu djelovanja klinički je dokazano da nova Plidenta Parodont djeluje gotovo pet puta brže od najpoznatije zubne paste protiv krverenja desni već nakon sedam dana uporabe. Pomaže kod zaustavljanja krvarenja desni, nadraženog i osjetljivog zubnog mesa te sprječava gingivitis i parodontitis. Kadulja pomaže smanjiti krvarenje i djeluje protiv gingivitisa, umiruje i steže desni, mira zacjeljuje rane, salvadora persica djeluje protiv gingivitisa i daje poseban osjećaj čistoće u ustima te obnavlja prirodnu boju zubi. Đumbir je poznati antioksidans koji djeluje stimulirajuće i antiiritantno, pojačan s poznatim antioksidansom koenzimom Q10 koji štiti i jača desni od periodontalnih bolesti, smanjuje upale i obnavlja stanice, dok crvena rudbekija utječe na produljenje života stanicama a fluorid pojačano štiti od karijesa.

PLIDENTA SENSITIV- dvostruko djeluje na osjetljive zube i tako sigurno uklanja neugodno stanje koje muči veliki broj ljudi. Sadrži kalijev nitrat i arginin. Oba sastojka deaktiviraju vršak živca uslijed čega se nadražaji ne prenose dalje do živca. Klinčić djeluje umirujuće i antiseptično te protiv zadaha a fluorid pojačano štiti od karijesa i plaka.

PLIDENTA FRESHMED- uklanja neugodne mirise i neutralizira zadah u usnoj šupljini učinkovitije od običnih zubnih pasti zbog svojeg jedinstvenog sastava i X-COOL tehnologije djelovanja. Peršin je poznati anti mutagen koji uklanja neugodne mirise u usnoj šupljini. Cimet djeluje adstringentno i pročišćava usnu šupljinu. Metvica osvježava dugo nakon pranja zahvaljujući jedinstvenom X-cool mehanizmu koji aktivira specifične termo-receptore u usnoj šupljini. Ne sadrži konzervanse, natrijev lauril sulfat a preporučuje se i osobama s problemima halitoze.

PLIDENTA TOTALMED- sadrži bogatu formulaciju s fluoridom za maksimalnu zaštitu od karijesa i plaka, cinkov citrat i ksilitol smanjuje bakterije koje uzrokuju plak, kamenac i neugodan dah, alantoin smiruje, njeguje i jača desni a pentasodium trifosfat izbjeljuje zube, dok pepermint dugotrajno osvježava. U ovu pastu ugrađena je jedinstvena tehnologija s PV/MA CO-polymerima koji produljuju djelovanje aktvnih sastojaka dugo nakon pranja zubi.

Izbor je velik a na vama je da izaberete zubnu pastu koja vam najboje odgovara.